За Земята Лого

Награди

Награди

Принципи за устойчивост на наградите

Повечето награди са материални, но целта им е не само да стимулират вашето участие, но и да ви помогнат в адаптацията към изменящия се към колапс в климатично и екологично отношение свят на бъдещето. Такива са например филтъра за вода или книгите за екологично стопанство. Ниската хранителна независимост на хората, замърсяването на водите и почвите и тяхното изтощаване ще постави под изпитание оцеляването на всеки човек на планетата, дори и в развитите страни.


Друг важен критерий е устойчивостта. Наградите трябва да имат минимален екологичен отпечатък и/или да водят до минимизиране на отпадъците (чрез платнените торбички), консуматорството (например бартерен смартфон, чрез което се спестява покупката и евентуално производството на друг, и чрез възможността за избор на награда). Някои от наградите са свързани с дългосрочното оцеляване в природата: Филтъра, който пречиства вода от бактерии до 99,9% и книга за Пермакултура, която учи как да живеем сред природата, когато изхранването в града е станало невъзможно, както се е случвало вече по време на кризи като тази през 90-те.


Младите хора масово използват синтетични парфюми и дезодоранти, които съдържат токсични съставки (напр. фталатите са алергени и хормонално дисбалансиращи канцерогени) затова една от наградите е именно индивидуално изработен парфюм от натурални био етерични масла. Най-много са наградите, които имат за цел да популяризират дейността ни (чрез тениските и торбичките на Хранкооп и Фермерски пазари).


Ето и самият награден фонд с над 20 награди, от който победителите ще могат да избират по реда на класирането си:

1) 3 дневно посещение на екоцентър в България (с осигурен транспорт, настaняване и дневни за храна);

2) Смартфон Lenovo 369i (осигурен от фирма Еко маг, получен промоционално, и за който бе направен бартер за целите на конкурса);

3) Индивидуално направен био-парфюм от FairyScents;

4) Туристически филтър за пречистване на вода LifeStraw;

5) 3 награди: Книгата "Въведение в Пермакултурата", Сеп Холцер;

6) 10 награди - тениска Хранкооп;

7) Кошница екологично чисти хранителни продукти предоставени от Фермерски пазари "Хранкооп".


Първите 20 участници, изпратили есета, които отговарят на условията ще получат торбичка Хранкооп.


Допълнителни спонсори:

Opens external link in new windowФирма Еко Маг- магазин за натурална био козметика и парфюмерия

Opens external link in new windowФермерски пазари "Хранкооп"

Opens external link in new windowАтелие FairyScents

 

Конкурсът се провежда с финансовата помощ на Европейската комисия. Позициите, изразени в него са на За Земята и не отразявата тези на горепосочения донор.

© 2003-2021  zazemiata.org