За Земята Лого

Новини

19.02.2018 / Общи новини

Конференция по демокрация, Варна, 24-25 февруари 2018 г. - вход свободен


За четвърта поредна година се провежда откритият граждански форум - "Конференция по Демокрация”, във Варна, 24-25 февруари 2018г, създаден през 2015 година по инициатива и с личното спонсорство на арх. Калина Митева /Павлова/, в партньорство с Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР). От 2016 година форумите се провеждат в партньорство с Екологично сдружение "За Земята". 

Тази година форумът е разделен на два основни панела (теми): "Граждански инициативи от Варна и страната" и "Ограбване, ефективност на разходването на публични средства" като подробна програма може да видите Initiates file downloadтук.


Лекторите на конференцията тази година са изключително разнородни и интересни - от архитекти, правни експерти и икономисти до активисти от Перу, които ще ни разкажат за борбата си срещу една мина и ще споделят методите си за хармоничен живот. Различното тази година е, че организаторите са предвидили “световно кафене”, метод за дискусия, в който всички участници ще могат да се включат и споделят идеи. Специалната селекция от програмата на Филмовия фестивал “Карантината” ще зарадва участниците с прожекция на късометражни филми в събота вечер, 24.02.


Целта на форума е:

* Да отбелязва развитието на гражданското общество във Варна.

* Да осигурява трибуна за представяне на активности в подкрепа на демократичните ценности в обществото - свобода и защита на граждански права; баланс на интереси на различни групи в обществото; постигане на консенсус (договореност).

* Да подпомага провеждането на дебати по прилагането на демократичните ценности и усъвършенстването на демократичните практики.


Форумът е открит и стимулира активно гражданско участие, изпращайки отворена покана за лектори през месец декември на предходната година. След приключване на събиране на заявките в края на януари 2018, организаторите съставиха дневния ред и поканиха допълнително и експерти съветници.


Участието е свободно, но организаторите молят всички желаещи да присъстват на събитието, да го заявят на pecsdnet-bgnet или във Opens external link in new windowФейсбук събитието, за да предвидим необходимия брой места в залата.


Помощ от доброволци

Организаторите набират доброволци, които да помагат при популяризиране на Конференцията и в дните на провеждане на форума. Ако желаете може да се запишете  на електронен адрес pecsdnet-bgnet.


Набиране на средства

Организаторите набират дарения, които да подкрепят организирането на Конференцията. Можете да направите вашето дарение по банков път или в поставените кутии за дарения в залата. Организаторите си запазват правото да върнат направено дарение на дарителя в случаи, че изповядваните принципи и ценности от дарителя са несъвместими с тези на организаторите.


Сметка за дарения
:

 

Прокредит банк

IBAN: BG82PRCB92301036489314

BIC: PRCBBGSF

Account - holder: СНЦ "ОЦОСУР"

Основание: Дарение за "Конференция по демокрация - 2018"


Initiates file downloadПрограма на конференцията.
Opens external link in new windowФейсбук събитие на конференцията.


"Панелът "Ограбване, ефективност на разходването на публични средства", е част от проект за моноторинг на обществени средства на Балканите и ще се осъществи с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Съдържанието на събитието е изцяло отговорност на ЕС “За Земята” и по никакъв начин не отразяват позицията на Европейския съюз.


 
© 2003-2021  zazemiata.org